Szakmai bemutató videók és leírások barista, bármixer, cukrász, karbantartó, kertész, londiner, pék, pincér, séf és szobalány szakmákban. Nemzetközi partnereinkkel együttműködésben megvalósított Erasmus+ projekt.

Barista szakmai anyagok

Barista szakma leírása A barista a kávé főzésének és felszolgálásának szakértője. Ez egy új szakma, mely számos országban – többek között Lengyel­országban is – egyre fontosabbá válik. A szakma Olaszországból eredeztethető, ott nagy respektusa van. Egy...

Bármixer szakmai anyagok

Bármixer / pultos / bártender szakmai leírás A pultosi szakma nemcsak különleges tudást és szakma iránti elköteleződést kíván, hanem megfelelő hozzáállást és intelligenciát is. Az egész fejlett világban a szállodai kávézó vagy a kávézó általában, egy e...

Cukrász szakma bemutatása

Cukrász szakma leírása A cukrász tésztákat, pl. süteményeket, édességeket, jégkrémeket állít elő. A cukrász felelős az édességhez szükséges hozzávalók és a félkész termékek készítéséért. Minden tevékenységet olyan munkakörnyezetben kell végezni, ami megfelel a higén...

Karbantartó szakma bemutatása

A karbantartói munka leírása A hotel karbantartói szolgáltatások bemutatása A karbantartó segíti a magasabb pozícióban lévő karbantartó technikust egy hotel megfelelő működésének fenntartásában. Ez magába foglalja egy biztonságos és kényelmes lakókörny...

Kertész szakma bemutatása

Kertész szakma leírása A kertépítés története A kertészkedés végigkíséri az emberiség történetét. Az ie. 2800-ból származó írások szerint a világon leghamarabb valószínűleg Egyiptomban terveztek kerteket különböző céllal.  A kertekben szórakoztak, pihe...

Londiner szakma bemutatása

A londiner szakma leírása Bevezetés A londiner szakmája, az egyik legfontosabb szakma a szálloda iparban, abban az értelemben, hogy a szállodai személyzet tagjaként a vendégekkel, közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart. Néhányan tévesen, úgy gondolják,...

Pék szakma bemutatása

Pék szakma leírása A kenyérsütés története A kenyér az emberiség alapvető, évezredes múltú tápláléka. A világon mindenütt szeretik, mert ízletes, tápláló, viszonylag olcsó és megunhatatlan. Néhány adat a kenyér történetéből: I.e.  2000 – a liszt előállít...

Pincér szakma bemutatása

Pincér / pincérsegéd szakma leírása Egy pincér szakmai jellemzői "Egy jó pincérnek rendelkeznie kell bizonyos, nem szabályok és nem iratok által meghatározott tulajdonsággal, melyek veleszületetten rögződtek, és amely meghatározza az alkalmazottról ...

Séf szakma bemutatása

Séf szakma leírása Szakmaleírás Egy szakács vagy egy séf elkészíti az éttermi vendégek számára azokat az ételeket, melyeket egy reggelin, ebéden vagy vacsorán szolgálnak fel, beleértve a meleg ételeket, hideg étvágygerjesztőket, süteményeket és dessz...

Szakmai kéziszótár jelelve és feliratozva

Az alábbi kis zászlókra kattintva megtekinthetők az elkészült szótárak magyar (), görög () és lengyel () változatban. Barista szakmai szótár Bármixer szakmai szótár Cukrász szakmai szótár Kertész szakma...

Szobalány szakma bemutatása

Szobalány szakma leírása A vendéglátói-ipar működése hazánkban Magyarországon a rendszerváltás óta számos szálloda alakult ki úgy, hogy a nyugati országok polgárai befektetőként ingatlanokat vásároltak és szállodákat, panziókat, apartmanokat kezdtek el mű...