Ha halláskárosodásod van, akkor a háziorvosod bármilyen előleges ok miatt ki fog vizsgálni és egy hallásszakemberhez fog beutalni téged további tesztekért.

Mikor kell meglátogatnom a háziorvosomat?

Ha úgy gondolod, hogy halláskárosodásod van, akkor mindig azt javasoljuk, hogy látogasd meg a háziorvosodat, azért, hogy ők meg tudjanak vizsgálni bármilyen speciális esetet, mint pl.: fülfertőzés, amely gyógyítható. Ők kérdezni fognak a tüneteidről, belenéznek a füledbe és elvégeznek néhány egyszerű vizsgálatot. Ha nincs nyilvánvaló oka az állapotodnak, akkor további vizsgálatokra van szükséged.

Ezeket a vizsgálatokat ingyen megkapod az országos egészségügyi szolgálattól, csak orvosi beutalót kell írnia a háziorvosodnak egy audiológushoz (hallásszakember). Ha nem kapod meg a beutalódat, akkor egy második esélyt kérjél.

Emlékezz, hogy jogodban áll arra, hogy elvégezzék a hallásvizsgálatot  Mondd el a háziorvosodnak, hogy milyen hallás és egyensúly érzékelési nehézségeid vannak amelyek a mindennapi életedre kihatnak.

Ha úgy döntesz, hogy magánorvoshoz mész, akkor fizetned kell érte.

A hallásszakember kiválasztása

A szerződéses rendszer (AQP) Angliában azt jelenti, hogy a magánorvosok nyújthatnak az országos egészségügyi szolgálattal együtt felnőtt-audiológiai szolgáltatásokat, a követelményeket megtartva Ha van ilyen szerződéses rendszered, akkor kiválaszthatod, hogy melyik szolgáltatást javasolja a háziorvosod. A vizsgálatok és a hallókészülékek ingyenesek lesznek. Ha nincs ilyen rendszer nálad, akkor meg kell beszélned a háziorvosoddal , melyik helyi körházba vagy klinika a legjobb számodra.