Hogyan állapítható meg a halláskárosodás?

Úgy gondolod, hogy, amikor bekapcsolod a tévét, akkor az túl hangos mások számára, vagy nehezen követed a beszélgetéseket, vagy nehezen hallasz a telefonban? Ha bármelyik kérdésre a válasz, igen, vagy úgy feltelezed, hogy a halásoddal nincs rendben valami, akkor gyorsan vizsgáltasd ki magad nálunk.

Ha nem teljes hallási vizsgálaton vettél részt, de ha azt feltelezed, hogy halláskárosodásod van, akkor az eredményeidet el fogjuk neked küldeni. Ha ezeket odaadod a háziorvosodnak, akkor könnyebb lesz orvosi beutalót kapni egy audiológushoz (hallásszakember) további vizsgálatokért Tudj meg többet a háziorvosod által kiírt beutalódról, úgy, hogy megnézzük a háziorvosod oldalát.

Hol vizsgálhatom ki magam?

A háziorvosod beutalót adhat neked egy audiovizsgálathoz, amely ingyenes hallásvizsgálatból áll vagy választhatod a magánorvosi vizsgálatot is. Emlékezz, hogy a hallókészülékek, (ha szükséged van rájuk), ingyenesek az orvosi egészségi szolgálat által de ha magánorvoshoz mész, akkor fizetned kell.

Hogyan állapítható meg a babám hallása?

Minden újszülöttnek javasolnak egy hallásvizsgálatot a születésük első néhány hete után. A vizsgálatok segítenek azonosítani, hogy a babának van-e előrehaladott halláskárosodása, így a szülők kaphatnak segítséget és támogatást, amennyiben igénylik. Ha szülő vagy, vagy éppen, hogy szülővé váltál vagy egy újszülöttre vigyázol, akkor nézd meg az újszülött hallásával kapcsolatos tájékoztatónkat.