Számos egyszerű dolog segíthet a fülzúgás kezelésében – a nyugtató hangok meghallgatásától kezdve odáig, hogy mindig ugyanazon a helyen folytasson másokkal kötetlen beszélgetést.

Akár Egy logopédus, (hallás specialista), vagy egy fülzúgás-szakértő is tud adni számos gyakorlati tanácsot a probléma kezelésére, de szakértő bevonása nélkül is kipróbálhat néhány, egyszerü dolgot:

  • hallgasson nyugtató zenéket és hangokat ez segíthet elterelni figyelmét a pillanattnyi helyzetről, ha ez nem sikerülne, akkor is mindenképp csökkenti a tüneteket, ezáltal kevésbé lesz zavaró. Így talán könnyebben tud ellazulni, majd későb el is aludni.
  • Tudjon meg többet a fülzúgásról, – értse meg mi is ez valójában, mik lehetnek a kiváltó okok,  milyen gyakorisággal fordul elő hogyan tudja kezelni és ezáltal megnyugtatni magát.
  • Ha Ön hallássérült, használjon hallókészüléket is, – mert nem csak ez által fog job eredményt elérni, hanem a környezeti hangok is segíthetnek enyhíteni a fülzúgás mértékét, ezáltal is tudja javítani hallását.
  • Sajátítson el néhány relaxációs gyakorlatot, – mert a stressz csak súlyosbíthatja a fülzúgás mértékét, viszont ha megtanulja stressz szintjét csökkenteni, az szintén segíthet Önnek a jelenlegi állapotát könnyebben elviselni.
  • Beszélgessen olyanokkal, akiknek hasonló problémájuk van – egyébként ez az egyik leghasznosab dolog amit tehet, mert velük megoszthatja tapasztalatait, kaphat tippeket a probléma orvoslására. Bekapcsolódhat a weblapunkon található nyilvános forum beszélgetéseibe, amely ezen témakörrel foglalkozik, vagy látogasson el egy támogató szolgálathoz. A Britt fülzúgással élők országos egyesülete a saját weboldalán közöl olyan független támogató szolgáltatókat, akiket érdemes felkeresni, mert készséggel állnak majd az Ön rendelkezésére.
  • Ossza meg családtagjaival, barátaival hogyan hat önre a fülzúgás, – job, ha a közvetlen környezete is tudomást szerez róla, mert akkor ők is el lesznek látva a kellő információval ahhoz, hogy ne érje őket meglepetés, és könnyebben tudnak majd Önnek segíteni.
  • Tegyen meg néhány lépést az általános egészsége érdekében, – kezdjen el egy nem túl drasztikus diétát, a rendszeres torna elősegítheti álltalános jó közérzetét ezáltal a fülzúgással is könnyebben tud majd együtt élni. A Körzeti orvosa is ajálhat gyakorlatokat,és a diétáját is megfelelően be tudja állítani.
  • Kövessen bizonyos útmutatásokat a könnyebb alvás érdekében– ha fülzúgása kihat alvási szokásaira, ezen könnyen segíthet, például  egy olyan egyszerű szabály bevezetésével, hogy mindig ugyanabban az időpontban kel fel, vagy  a lefekvés előtt már egy órával felkészül az alvásra.

kerülje a hangos zajokat– ne kísérletezzen feltétlen nagy zajok befogadásával mert külömben állapota rosszabbra is fordulhat.