Ha nem hallja pontosan amit mondanak, hasznos lehet Önnek, ha kipróbálja szabad légkörű szájról olvasó óráinkat, mert  olyan képességekre tehetsz szert amelyek segítenek abban, hogy könnyebben kommunikáljon hallókkal, ráadásul csoporttársai olyanok lesznek, akik hasonló helyzetben vannak mint Ön.

Miben segíthet a szájról olvasó óra?

A szájról olvasó órák arra hivatottak, hogy képességeket és bátorítást adjon ahhoz, hogy könnyebben kommunikáljon hallókkal.

Mi a menete egy ilyen foglalkozásnak?

Szájról olvasó óráinkat egy erre képzett szakember tartja. Tanáraink közvetlenek, így Ön is bátran vállalhatja magát. Az oktató demonstrálni fogja milyen formákat vehet fel az ajak a hangképzés során így a későbbiekben majd ön is meg tudja külömböztetni őket. Továbbá Megtanítják, hogyan tudja a beszéd közbeni szüneteket kitölteni amiket nem hall, az elhangzó szövegkörnyezetben milyen egyéb segítségek állnak rendelkezésre a könnyebb megértés érdekében.

Az önnel együtt tanuló, hasonló helyzetben lévő társak nyújtják a biztonságos légkört. Csoporttársaitól kaphat praktikus információkat, tippeket, gyakorlati útmutatókat ahhoz, hogy hogyan kezelje saját álllapotát. Ha valami oknál fogva nem tud megjelenni az órán személyesen, otthon is tudja gyakorolni a szájról olvasást

A lakóhelyén fellelhető egyéb támogatásokért és lehetőségekért keresse interaktív térképünket

Mit tehet, ha nincs a közelébenilyen jellegű szolgáltatás? Szeretne szájjról olvasó órán részt venni, de nincs ilyen jellegű szolgáltatás a közvetlen közelben? A szájról olvasó tanfolyam lassan a végéhez ér, vagy emelkedik a szolgáltatás ára és már nem tudja megfizetni? A mi támogató szolgálataink csomagjai részletes információkat adnak arról, hogy a lakóhelye közelében a lehető legjobb szolgáltatást megtalálja és lehetőség szerint tudja folytatni tanulmányait.