Ha a fülzúgástól stresszt vagy szorongást érez, vagy ha jobban észleli a fülzúgást stresszhelyzetben, a relaxációs gyakorlatok segíthetnek.

A relaxációs gyakorlatok segítenek szabályozni a stressz szintjét. Sokkal hatásosabbak, ha a napi rutin részeként rendszeresen végzi. Amint nyugodtabbnak érzi magát, jobban fogja tudni kezelni a fülzúgást és nem fogja olyan gyakran észlelni.

A relaxációs gyakorlatok általában mély légzést, izomlazítást és ritmikus gyakorlatokat foglalnak magukba. Bárhol és bármikor elvégezhetők.

Sok tinnitusz klinikán a fülzúgás kezelésére relaxációs gyakorlatokat tanítanak. Beszéljen audiológusával vagy tinnitusz szakorvosával, ha úgy gondolja, hogy ez segítene Önnek.

A relaxációt úgyis elsajátíthatja, ha egy helyi relaxációs, jóga vagy tudatos jelenlét órára megy. Számos applikáció (szoftver alkalmazás okostelefonra, tabletre) nyújt relaxációs gyakorlatokat. Ha úgy érzi, hogy egy kis extra segítségre, például gyógyszerre van szüksége a szorongás vagy depresszió enyhítésére, keresse fel háziorvosát.