Elkészült a Siketek a munka világában című kézikönyvünk. A kiadvány nyomtatásban is létezik, valamint erről a linkről letölthetik pdf formátumban is.

Ez a kézikönyv hasznos információforrás lehet a befogadó attitűddel rendelkező Munkaadók és a hallássérültek mint Munkavállalók számára egyaránt. Azon Munkaadók, akik méltányosan kezelik a hallássérültek problémáit, hajlandóak velük foglalkozni, de nincsenek teljesen tisztában speciális szükségleteikkel, ebből a tanulmányból információkat szerezhetnek.

Ebben a kézikönyvben nem csak a siketségről, hallásvesztésről találhatnak hasznosítható elemeket, hanem hasznos tippeket, ötleteket is olvashatnak a munkahely-akadálymentesítésről és a kommunikációs módszerekről.

Egy ember képességeit gyakran a nyelvhasználati és kifejezésbeli jártasságai alapján ítélik meg, így az IQ és a munkahelyi viselkedés gyakran alábecsült értékek. A társadalom nem látja, hogy a hallássérülteknél a kommunikáció károsodott. A siket gyermekeknek „mesterségesen” kell megtanulniuk beszélni. Nem hallják a saját hangjukat, gyengébb az önkontrolljuk, artikulációjuk különbözik a halló társaikétól. Az, hogy egy siket rosszul beszél, nem jelenti azt, hogy szellemileg sérült.

A kézikönyv számos további hasznos elméleti információt és gyakorlatias tanácsot tartalmaz a hallássérültekkel való kommunikációról és munkahelyi közösségbe való beilleszkedésükről. Letölthető ide kattintva