Szüksége van még további támogatásra a hallássérülése miatt?  A hallásterápia segíthet Önnek megoldani a problémát pszichológiai és praktikus szempontból is továbbá elirányíthatja Önt támogatószolgálatokhoz, tájékoztatást adhat olyan termékekről, amelyek hasznosak lehetnek az Ön esetében.

Mi is a hallás terápia?

ha halláskárosodással, hallókészülékkel, tinitussal, hyperacusissal, vagy   egyensúly problémákkal küzd, akkor a terapeuta az Ön személyes logopédusával megbeszélheti a további lehetséges lépéseket.

A hallásterapeuta a következőkben tud segíteni:

  • Megfelelő tanácsot ad a hallássérülés fizikai és mentális feldolgozására,
    • további segítséget nyújt munkahelyi és a szociális szférába való beilleszkedéshez, beleértve minden olyan segédezközt, amelyek a fenti folyamatokat megtámogatják.
  • Továbbá El tudjuk Önt irányítani egyéb olyan szociális és támogató szolgáltatásokat nyújtó intézményekbe,
  •  amelyek részletes tájékoztatást adnak a helyben megtalálható  szájról olvasó kurzusainkról, melyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

Néhány hallás terapeutánk egyensúly rehabilitációt támogató gyakorlatokkal tud segíteni. Míg mások tinnitus problémákkal, beleértve egyéb terápiákkal kapcsolatos tanácsadást, további hasznos termékekről tud bővebb felvilágosítást adni.

Hogyan juthat el egy hallás terapeutához??

Az Ön körzeti orvosa vagy logopédusa , vagy a helyi fül orr gégészeten praktizáló  doktor fogja Önt kiajánlani hallásterapeutához ha úgy gondolja, ez hasznos lenne ön számára. Vagy ha Ön úgy érzi, hogy sürgös segítségre van szüksége halláskárosodásának orvoslására vagy tinnitusára vagy egyensúlyi problémáira keres megoldást.

A hallás terápia a logopédiai szolgáltatásai közé tartozik? Nem minden hallásjavító központ rendelkezik hallásterapeutával, lehet, hogy messzeb kel utazzon érte. Bizonyos területeken a hallásjavító központ rendelkezik saját hallásterapeutával, tinnitus és egyensúlyi rehabilitációban jártas szakemberrel.  továbbá bizonyos helyeken elérhetőek olyan logopédusok, akik  kimondottan ezekre a területekre szakosodtak.