A siket tudatnál nagyon fontos, hogy nehogy kizárják azokat a személyeket akik halláskárosodásban szenvednek (nagyothallókat) amely megnehezíti a mindennapi életüket. Szerencsére nem nehéz fejleszteni a tudatosság és a kommunikációs készséget.

Jobb kommunikáció

Szeretne javítani a kommunikációján a rokonokkal, barátokkal, kollégákkal és a hallássérült ügyfelekkel? Íme néhány kommunikációs tipp, amelyet az állapot által érintett emberek küldtek nekünk:

  • Győződjön meg róla, a beszélgetés megkezdése előtt hogy az a személy akihez beszélni kíván valóban figyel.
  • Jó megvilágított helyen álljon, hogy könnyebben letudja olvasni a beszédet, és minél kevésbé legyen zajos a hely.
  • Frontálisan beszéljen az illetővel, a könnyebb értelmezés érdekében, és világosan beszéljen, egyszerű nyelvhasználattal, normál ajakmozgással és arckifejezéssel.
  • Ellenőrizze hogy a személy megértette e azt amit mond és ha nem akkor próbálja meg azt másként elmondani.
  • Tartsa a hangját, mivel kellemetlen a hallókészülék-használó számára, ha kiabál és aggasztónak tűnik.
  • Ismerje meg az újlenyomatot vagy pár alapvető brit jelnyelvet (BSL).
  • Azok a személyek akik fokozatosan veszítik el hallásukat külön szükségleteik vannak, mivel a körülményei megváltoznak. További információért tekintse meg a tájékoztatót

A siket tudatosság elősegítése

Tud segíteni a siket tudatosság előmozdításában a munkahelyen, a főiskolán, vagy barátok között?  Egy egyszerű dolog amit megtehetsz,  megkapod a kollégáid hallását és gondolod végig hogy ez miért számít.

A siket tudatosság a munkahelyen

Tud-e világosan kommunikálni a kollégákkal és a siketekkel  vagy nagyothallókkal? Szeretné a szervezetét elfogadóbbá tenni?Siket  tudatos képzést kínálunk, amely megfelel az Ön igényeinek. Sok szervezet, a szupermarketektől a tűzoltóságig vett részt a kurzusainkon.

Munkahelyén van  működő indukciós hurok az ügyfélszolgálat területén?

Gyakran panaszkodik a rosszul karbantartott indukciós hurokról ami a nyilvános helyeken található. Nézze meg az indukciós hurok telepítéséről és karbantartásáról szóló fejezetünket. Annak érdekében hogy a munkahelyét a siketek és nagyothallók is eltudják érni. Ha többet szeretne megtudni annak biztosításról, amely a munkahelye ki van téve siketeknek és hallássérülteknek akkor olvassa a következő fejezetet: Szolgáltatások és képzés a vállalkozások számára.