Hogyan állapítható meg a halláskárosodás?

Úgy tűnik, hogy amikor bekapcsolod a tévét, az túl hangos lehet mások számára, nehezen követed a beszélgetéseket, vagy nehezen hallasz a telefonban? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, vagy úgy gondolod, hogy a hallásoddal valami nincs rendben, minél előbb vizsgáltasd ki magad nálunk.

Ha nem vettél részt teljes hallásvizsgálaton, de azt feltételezed, hogy halláskárosodásod van, el fogjuk neked küldeni az eredményeidet. Ha ezeket átadod a háziorvosodnak, könnyebb lesz orvosi beutalót szerezned tőle egy audiológushoz (hallás specialistához). További vizsgálatokért Tudj meg többet a háziorvosod által kiírt beutalódról, keresd fel a háziorvosod oldalát.

Hol vizsgáltathatod ki magad?

A háziorvosod beutalót adhat neked egy audiológiai vizsgálathoz, amely egy ingyenes hallásvizsgálatot tartalmaz, vagy választhatod a magánorvosi vizsgálatot is. Emlékezz, hogy a hallókészüléket (ha használsz ilyet), az orvosi egészségi szolgálat által ingyenesen biztosítottak, de ha magánorvoshoz mész, fizetned kell értük.

Hogyan lehet megvizsgálni a kisgyermekem hallását?

Minden újszülöttnek javasolt egy hallásvizsgálat a születés első néhány hete után. A vizsgálat segít azonosítani, hogy a babának van-e súlyos halláskárosodása, így a szülők segítséget és támogatást kaphatnak, amennyiben igénylik.

Ha szülő vagy, éppen hogy szülővé váltál, vagy egy újszülöttről gondoskodsz, nézd meg az újszülött hallásával kapcsolatos tájékoztatónkat.